Menu wielkanocne
- Barszcz biały/żurek - 1 porcja 500 ml - 9/10 zł
- Biała kiełbasa podana na warzywach - 11 zł
- Filet z indyka pieczony z mini pieczarkami i brzoskwinią - 15 zł
- Indyk w plastrach z żurawiną - 13 zł
- De volaille z masłem - 12 zł
- Zraz wołowy - 16 zł
- Sakiewki wieprzowe z farszem warzywnym w sosie własnym - 14,5 zł
- Kaczka faszerowana + 2,5 kg z jabłkiem lub kaszą i wątróbką - 85 / 90 zł
- Pieczony królik podany z sosem i domowymi kluskami - 135 zł
- Pieczony karczek z zasmażaną kapustą ok 1-1,2 kg - 130 zł
- Pieczony schab z jabłkami w sosie własnym ok 1-1,2 kg - 130 zł
- Żeberka na warzywach ok 1,2 kg - 130 zł
- Pieczeń rzymska 1 forma ok 550g - 40 zł
- Pasztet domowy 1 forma ok 550g - 40 zł
- Jaja wiejskie z majonezem - 3 zł
- Jaja wiejskie faszerowane pieczarkami - 4 zł
- Jaja wiejskie z kawiorem - 4,5 zł
- Sałatka warzywna owinięta szynką - 6,5 zł
- Sałatka warzywna 500g - 20 zł
- Galareta mięsna podana na bambusowych łódeczkach - 7 zł
- Schab ze śliwką w galarecie - 7 zł
- Biszkoptowa roladka z pastą jajeczną i tuńczykiem - 5,5 zł
- Rolada łososiowa ze szpinakiem i serkami twarogowymi - 8 zł
- Łosoś wędzony na zimno w tortilli - 6 zł
- Koreczki łososiowe owinięte z cukinią - 5,5 zł
- Krokiet z jajkiem i białą kiełbasą podany ze swojskim sosem chrzanowym - 9 zł
- Swojska surowa biała kiełbasa 1 kg - 34 zł
- Domowy jabłecznik z cynamonem lub bez cynamonu 1 blaszka - 70 zł
- Domowy sernik na kruchym cieście 1 blaszka - 70 zł
- Domowe ciasto Makowa Panienka 1 blaszka - 80 zł
|
|